Η οικονομοτεχνική εφαρμογή FollowUp της ΤiSoft φτιάχτηκε για να προσφέρει στον εργολάβο και τον μηχανικό ένα δυνατό εργαλείο, εύκολο στη χρήση, που θα του προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ένα έργο οποιουδήποτε μεγέθους, παρέχοντάς του μια πλήρη και γενική εποπτεία όλων των παραμέτρων του έργου. Mε το FollowUP παρακολουθείτε εβδομαδιαίες παρουσίες και πληρωμές εργατών, οφειλές και πληρωμές ανά προμηθευτή ή και συνολικά, επιταγές, ΕΚΚΟ και κέντρα κόστους. Το πρόγραμμα παράγει έναν μεγάλο αριθμό από έντυπα για διάφορες χρήσεις ενώ συνδέεται και με το δικτυακό τόπο του IKA για την υποβολή των καταστάσεων πληρωμών. Συμβατά λειτουργικά συστήματα είναι τα Windows 8, 7, Vista, XP. Ελάχιστη ανάλυση οθόνης 1024x768, προτεινόμενη ανάλυση 1920x1080.
Εισαγωγικό βίντεο των μαθημάτων του προγράμματος FollowUP.
Στα πρώτα βήματα μετά τη δημιουργία ενός έργου στο FollowUP είναι η επιλογή από τη βιβλιοθήκη των προμηθευτών, συνεργείων και συνεργατών που θα συντελέσουν στην ολοκλήρωση του έργου.
Στο βίντεο αυτό βλέπουμε πώς δημιουργούμε ένα έργο και καταχωρούμε ένα παραστατικό στο πρόγραμμα FollowUP.
Καταχωρώντας την πρωτογενή πληροφορία των ημερομισθίων των εργατών στο πρόγραμμα FollowUP θα έχουμε στη συνέχεια τη δυνατότητα λεπτομερέστατης προβολής κάθε είδους πληροφορίας που βασίζεται σε αυτά.
Παρουσιάζεται η λειτουργία της φόρμας 'Έργα' του προγράμματος FollowUP στην οποία δημιουργούμε νέα έργα και δίνουμε τα βασικά τους στοιχεία.
Στη φόρμα 'ΕΚΚΟ - τελικός πίνακας' του FollowUP βλέπουμε τα σύνολα των εκτελεσθέντων εργασιών σε σχέση με τον αρχικό ορισμό τους και τα χιλιοστά.
Με τη βοήθεια της φόρμας 'Κέντρα κόστους και προκοστολόγηση' του FollowUP αναλύουμε ένα έργο σε κατηγορίες εργασιών (κέντρα κόστους) και δίνοντας τιμή σε κάθε εργασία εκτιμούμε το κόστος του έργου.
Παρουσιάζουμε τους τύπους παραστατικών και τη διαδικασία καταχώρησής τους και της ανάλυσής τους στο FollowUP.
Η διαχείριση των παραστατικών στο FollowUP διευκολύνεται με τα διάφορα εργαλεία της φόρμας 'Παραστατικά' που παρουσιάζονται στο βίντεο αυτό.
Δείχνουμε πώς καταχωρούμε ποσά έναντι λογαριασμού για ένα έργο στο πρόγραμμα FollowUP.
Σε ένα μεγάλο έργο είναι δύσκολο να αντιληφθούμε αλλαγές σε τιμές υλικών ή ποσότητες. Το πρόγραμμα FollowUP μάς διευκολύνει με τη φόρμα 'Έλεγχος τιμών και ποσοτήτων' η οποία παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο.
Στο μάθημα αυτό βλέπουμε πώς συμπληρώνουμε τα απαραίτητα στοιχεία στο FollowUP για να παραχθούν τα έντυπα του ΦΠΑ της οικοδομής.
Αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας της φόρμας 'Παρουσιολόγιο' του FollowUP. Στη φόρμα αυτή καταχωρούνται οι παρουσίες των εργατών, γίνονται υπολογισμοί μισθοδοσίας και παράγεται ένας σημαντικός αριθμός εντύπων.
Η φόρμα 'Έλεγχος ενσήμων και ημερομισθίων' του προγράμματος FollowUP δίνει μία λεπτομερή εικόνα όλων των ενσήμων και ημερομισθίων των εργατών από διάφορετικές οπτικές γωνίες και με πολλές επιλογές φιλτραρίσματος.
Στο βίντεο αυτό βλέπουμε πώς καταχωρούμε τους πελάτες ενός έργου στο FollowUP και τις εισπράξεις από αυτούς.
Η φόρμα 'Μισθοδοσία' εργατών στο πρόγραμμα FollowUP δίνει μία συγκεντρωτική εικόνα των παρουσιών των εργατών σε όλα τα έργα.
Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται η φόρμα 'Οφειλές - πληρωμές συγκεντρωτικά' του προγράμματος FollowUP στην οποία φαίνονται οι οφειλές και πληρωμές για όλα τα έργα μας ή για τα έργα που επιλέγουμε και για διάφορα φίλτρα ημερομηνίας.
Στο μάθημα αυτό παρουσιάζεται η φόρμα 'Εισπράξεις - πληρωμές συγκεντρωτικά' του προγράμματος FollowUP.
Με τη βοήθεια της φόρμας 'Έλεγχος ενσήμων - ημερομισθίων συγκεντρωτικά' του προγράμματος FollowUP μπορούμε εύκολα να ελέγξουμε τα ένσημα και τα ημερομίσθια των εργατών οποιουδήποτε έργου.
Με τη βοήθεια της φόρμας 'Παρακράτηση φόρου' του προγράμματος FollowUP μπορούμε εύκολα να δούμε την παρακράτηση φόρου και να παράγουμε τα απαραίτητα έντυπα.
Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται η φόρμα 'Ημερολόγιο' του προγράμματος FollowUP στην οποία μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις ανά ημέρα για τα έργα μας.
Σβήνοντας ένα έργο στο πρόγραμμα FollowUP αυτό δε διαγράφεται αλλά μεταφέρεται στον κάδο ανακύκλωσης. Έτσι αν η διαγραφή έγινε κατά λάθος μπορούμε να το επαναφέρουμε. Το βίντεο αυτό εξηγεί πώς.
Διευκρινίζεται ο διαχωρισμός των έργων και των βιβλιοθηκών στο πρόγραμμα FollowUP.
Με τον όρο 'Συντελεστές έργου' στο πρόγραμμα FollowUP εννοούμε όλους όσουν συντελούν στην ολοκλήρωση ενός έργου δηλαδή συνεργεία εργατών, προμηθευτές υλικών και συνεργάτες που προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες. Στο βίντεο αυτό βλέπουμε πώς διαχειριζόμαστε τη βιβλιοθήκη των συντελεστών.
Στις βιβλιοθήκες του προγράμματος FollowUP καταχωρούμε όλα τα υλικά των προμηθευτών μας, οι εργασίες των συνεργείων μας και κάθε είδους υπηρεσίες από άλλους συνεργάτες. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο τα καταχωρούμε.
Για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τις παρουσίες και να παράγουμε τη μισθοδοσία ενός εργάτη στο FollowUP θα πρέπει πρώτα αυτός να έχει καταχωρηθεί στη βιβλιοθήκη εργατών. Στο βίντεο αυτό δείχνουμε πώς γίνεται αυτό.
Προτού ξεκινήσει η υλοποίηση ενός έργου είναι σκόπιμο να γίνει μία προκοστολόγησή του δηλαδή μία εκτίμηση του τελικού κόστους. Στο FollowUP αυτό γίνεται χωρίζοντας το έργο σε κατηγορίες εργασιών και δίνοντας τιμή σε κάθε εργασία. Στο μάθημα αυτό δείχνουμε τη διαδικασία αυτή.
Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται η φόρμα 'Τράπεζες, λογαριασμοί, επιταγές' του προγράμματος FollowUP στην οποία καταχωρούμε τα μπλοκ των επιταγών μας και τα στοιχεία των επιταγών που κόβουμε.
Η διαχείριση των επιταγών είναι μια διαχειριστική εργασία που συχνά απαιτεί αρκετό χρόνο και όπου συχνά γίνονται λάθη. Το FollowUP μάς παρέχει ένα δυνατό εργαλείο, τη φόρμα 'Ροή επιταγών' η λειτουργία της οποίας παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο.
Το FollowUP μάς δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε αναλυτικά τις κινήσεις στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Τα ποσά των επιταγών αφαιρούνται αυτόματα από τα υπόλοιπα των λογαριασμών.
Στο βίντεο αυτό βλέπουμε πώς κρατάμε αντίγραφα ασφάλειας (backup) των βάσεων δεδομένων του προγράμματος FollowUP.
Στο FollowUP έχει υλοποιηθεί υποδομή ασφάλειας με χρήστες και ομάδες χρηστών. Κάθε ομάδα χρηστών έχει διαφορετικά δικαιώματα σε διαφορετικά σημεία του προγράμματος και των έργων.