To AerionCAD χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες τεχνικούς που ασχολούνται επαγγελματικά με τη μελέτη και την κατασκευή εγκαταστάσεων φυσικού αερίου. Πρόκειται για σειρά μαθημάτων που προσφέρονται από την εταιρία TiSoft, η οποία ασχολείται με την δημιουργία και υποστήριξη εξειδικευμένου λογισμικού στο χώρο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στόχος του AerionCAD είναι να σας βοηθήσει στη μελέτη φυσικού αερίου, δηλαδή στους υπολογισμούς και την παραγωγή των σχεδίων που απαιτεί μια σύγχρονη εγκατάσταση φυσικού αερίου σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς (ΦΕΚ 976/2012 - φυσικό αέριο, ΦΕΚ 1257/2003 - υγραέριο). Το πρόγραμμα καλύπτει κτήρια που αποτελούνται είτε από πολλές ανεξάρτητες ιδιοκτησίες ή μία ιδιοκτησία. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα μοντελοποίησης και ισομετρικής σχεδίασης οποιουδήποτε υδραυλικού δικτύου, ενώ μπορείτε να παραμετροποιήσετε τα χαρακτηριστικά του αερίου ούτως ώστε να χρησιμοποιήσετε το AerionCAD και για οποιοδήποτε άλλο αέριο πλην του φυσικού. Μπορείτε να συνδυάσετε διάφορους τύπους σωλήνων π.χ. VPE, χαλύβδινους, χάλκινους και για κάθε σωλήνα ορίζετε την Vmax και Rmax και την υψομετρική διαφορά ΔΗ. Οι υπολογισμοί εκτελούνται σε κάθε αλλαγή σας και βλέπετε αν η πτώση πίεσης ξεπερνά την επιτρεπτή. Αλλάζοντας το DN κάποιου σωλήνα το δίκτυο επιλύεται αυτόματα και βλέπετε πώς αλλάζει η πτώση πίεσης σε κάθε επίπεδο του δικτύου. Συμβατά λειτουργικά συστήματα είναι τα Windows 8, 7, Vista, XP. Ελάχιστη ανάλυση οθόνης 1024x768, προτεινόμενη ανάλυση 1920x1080.
Βλέπουμε πώς ξεκινάμε μία νέα μελέτη καυσίμου αερίου στο πρόγραμμα AerionCAD.
Βλέπουμε πώς προσθέτουμε επίπεδα (ορόφους) στο μοντέλο του κτηρίου στο πρόγραμμα AerionCAD και πώς συνδέουμε κατόψεις (π.χ. αρχεία .dwg σε κάθε επίπεδο).
Βλέπουμε πώς χτίζουμε το μοντέλο του κτηρίου στο πρόγραμμα AerionCAD προσθέτοντας διαμερίσματα και δωμάτια.
Στο βίντεο αυτό βλέπουμε πώς παράγεται το διάγραμμα του κτηρίου στο πρόγραμμα AerionCAD.
Στο βίντεο αυτό βλέπουμε πώς εκτελούνται οι υδραυλικοί υπολογισμοί στο πρόγραμμα AerionCAD. Γίνεται επίσης μία ξενάγηση και επεξήγηση των αποτελεσμάτων των υπολογισμών.
Βλέπουμε πώς παράγεται το διάγραμμα στο πρόγραμμα AerionCAD.
Στο βίντεο αυτό βλέπουμε με ποιο τρόπο παράγεται το ισομετρικό διάγραμμα στο μοντέλο Γ. Η σχεδίαση του ισομετρικού διαγράμματος γίνεται εισάγοντας γραμμές στον πίνακα. Το AerionCAD παράγει το διάγραμμα από τον πίνακα.
Στο βίντεο αυτό βλέπουμε πώς γίνεται η υδραυλική επίλυση ενός δικτύου καυσίμου αερίου στο πρόγραμμα AerionCAD και εξηγούμε τα αποτέλεσματα των υπολογισμών.
Στο βίντεο αυτό παρουσιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουμε το δίκτυο καυσίμου αερίου (μοντέλο Γ) στο πρόγραμμα AerionCAD για σημεία όπου δημιουργείται πτώση πίεσης.
Στο βίντεο αυτό βλέπουμε πώς γίνεται η αυτόματη δημιουργία των κόμβων στο μοντέλο Γ στο πρόγραμμα AerionCAD.
Στο βίντεο αυτό συνδέουμε συσκευές αερίου σε κάθε δωμάτιο στο μοντέλο του κτηρίου στο πρόγραμμα AerionCAD.
Αναλύεται η λειτουργία της φόρμας 'Προσαγωγή αέρα καύσης' του προγράμματος AerionCAD.
Εξηγείται η λειτουργία της φόρμας 'Απαγωγή καυσαερίου' του προγράμματος AerionCAD.
Παρουσιάζεται ο υπολογισμός της καπνοδόχου στη φόρμα 'Απαγωγή καυσαερίου' του προγράμματος AerionCAD.
Κάνουμε έλεγχο της καπνοδόχου στη φόρμα 'Απαγωγή καυσαερίου' του προγράμματος AerionCAD.
Παρουσιάζεται η φόρμα 'Τεύχη μελέτης' του προγράμματος AerionCAD στην οποία βλέπουμε συγκεντρωτικά όλες τις εκτυπώσεις που παράγει το πρόγραμμα.
Παρουσιάζεται η φόρμα 'Τεχνικοί φυσικού αερίου' του προγράμματος AerionCAD. Στη φόρμα αυτή καταχωρούμε τους τεχνικούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε και τα στοιχεία τους για να μπορέσουμε στη συνέχεια να τους εισάγουμε στα έργα μας.
Στο βίντεο αυτό παρουσιάζουμε τη φόρμα 'Συσκευές αερίου' στις βιβλιοθήκες του προγράμματος AerionCAD. Στη φόρμα αυτή υπάρχουν καταχωρημένες (και μπορούν εύκολα να καταχωρηθούν και νέες) συσκευές αερίου τις οποίες στη συνέχεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα έργα μας.
Παρουσιάζεται η φόρμα 'Τυπικά δωμάτια' των βιβλιοθηκών του προγράμματος AerionCAD.